Lidská mysl pracuje již od narození, představuje pro nás rozum, myšlení, paměť, vnímání, představivost a v zásadě se až do smrti vyvíjí s námi. Pokud své myšlení směrujeme k negativnímu, má to na nás špatný dopad např. deprese, úzkost a nejen to, můžeme si i myslet, že se nám v ničem nedaří a opravdu se nám dařit nebude. V opačném případě, kdy se naše mysl ubírá pozitivně cítíme se šťastni, spokojeni, to našemu tělu dělá mimochodem moc dobře.
myšlenka ženy.jpg

Ptáte se, jak to celé souvisí s penězi? Již z mnoha vědeckých průzkumů a studií vyplývá, že při pozitivním myšlení k sobě přitahujeme dobré věci, tím se k nám dostavují i mnohem častěji pocity štěstí a lze, tím dosáhnout i více úspěchů. Ve většině případů úspěch, rovná se více finančních prostředků.

Endorfin-hormon štěstí

Všichni jsme se už s tímto hormonem zvaným „hormon štěstí“ setkali, ať už při sportovních aktivitách, poslechu naší oblíbené hudby, po masáži nebo při mlsání čokolády, kterou má snad každý rád. Ovšem každý člověk je jiný a jsou mezi námi tací, kterým se tento hormon uvolňuje při získání většího množství peněz nebo dokonce při získání výplaty. Co vlastně Endorfin vyvolává? Uvolňuje se do mozku a způsobuje lidem pocity štěstí, dobré nálady, tlumí bolest a s těmito pocity se cítí celé tělo i lidská mysl dobře, spokojeně.
společné šetření.jpg

Štěstí hledáme v penězích

Lidé často říkají „Budu šťastný až budu bydlet ve svém, budu šťastná až si koupím auto, budu šťastný až se podívám do Japonska,“ a spoustu dalších podobných věcí. Lze jednoznačně konstatovat, že tyto výroky jsou úzce propojeny s finančními prostředky. Avšak na naši mysl, to nemá dobré dopady, pokud myslíme na to, že budeme spokojeni např. až koupíme nové auto, naše mysl automaticky přepne na negativní myšlení a to tak, že přemýšlíme o tom, jak jsme nenaplněni, svírá nás pocit prázdna, který není dobrý pro mysl ani pro tělo. Musíme si uvědomit, že hmotné statky nás nedělají spokojenější či šťastnější, ale jsme to my a naše myšlení, co nás činí šťastnými.

Na závěr je třeba dodat, abyste svou mysl ubíraly pozitivním směrem a opakovali si, že „peníze byli, budou, ale my nebudeme.“